Målarböcker för vuxna- en växande trend

Min kreativa malarbok

Målarböcker för vuxna har de senaste åren kommit att bli väldigt populärt både bland barn och vuxna. Vuxna väljer att köpa målarböcker för vuxna just för att det är avkopplande att sitta med en målarbok och bra pennor för att koppla bort vardagen. Som vuxen har man tidigare varit förpassad till att imagimorphia målarbokmåla i barnens målarböcker. Målarböckerna som nu finns på marknaden ger nu också vuxna en rejäl utmaning när man målar tillsammans med sina barn.

Johanna Basfords målarbok Den hemliga Trädgården, Den förtrollade skogen och Havens hemligheter har sålt i enorma upplagor på kort tid. Vi kan nu se att fler och fler matvarubutiker, bokhandlare och andra slags butiker har målarböcker för vuxna i sitt sortiment. Ofta hittar man i stort sett samma böcker i alla butiker som tex Johanna Basfords och olika mindfullnessböcker.

Precis som i allt annat går det också trender i målarböcker för vuxna och under hösten 2015 kunde vi se att många började måla enbart i svartvitt. Man ser också att allt fler olika typer av böcker kommer ut på marknaden med motiv från kända filmer och tv-serier där tex Game of Thrones har blivit oerhört populär. Även målarböcker på temat husdjur och speciellt katter verkar bli allt vanligare.

På sociala medier som Instagram och Facebook finns det grupper och hashtags att följa på temat målarböcker, på Instagram kan du tex titta på #coloring #coloringforadults #ritbok #målarbok. Gå in och titta på bilder för att få ny inspiration. Det finns många duktiga personer som delar med sig av bilder och tips på hur böckerna kan se ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Warning: require_once(/home/ritbokse/public_html/wp-content/plugins/wp-product-feed-manager/../user-interface/wppfm-messaging.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/ritbokse/public_html/wp-content/plugins/wp-product-feed-manager/wp-product-feed-manager.php on line 308

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/home/ritbokse/public_html/wp-content/plugins/wp-product-feed-manager/../user-interface/wppfm-messaging.php' (include_path='.:/opt/alt/php70/usr/share/pear') in /home/ritbokse/public_html/wp-content/plugins/wp-product-feed-manager/wp-product-feed-manager.php on line 308